2013. szeptember 12., csütörtök

Kőszeg 2013 M.O.T.

Egy újabb találkozó Kőszegen ezúttal szakmai berkeken belül a mozdonyvezetőkkel és természetesen, akik velük mindennapjaikban együtt küzdenek a hétköznapokban. Sopron és Szombathely tagcsoportjának jutott ezúttal a szervezés, lebonyolítás a kétnapos rendezvényen. Ezen a hétvégén Bük és Szombathely között karbantartási munkálatok voltak autóbuszos átszállással így a vonatozást kihagytuk. Célszerűbb volt a legrövidebb út Ausztrián keresztül GPS támogatással egy feltűnően tiszta szélvédő mögül. A kerekek alatt az út zökkenőmentesen futott, ahogy fogytak a kilométerek úti célunkig. Szép tájakon az Alpokalja irányában kellemes nyárias időben vitt Etelka a narancsszínű cseh csoda. A Csikar panzióban fogadtak kollégáim, akik terített asztalhoz invitáltak minden érkezőt. A menetrend szerinti vonatoktól kis busz hozta a távolabbról érkezőket. Rendezőink ezután szálláshelyünkre irányítottak az Alpokalja panzióhoz gyalog 20-25 perc autóval 3-4 perc.
Eligazítás a társalgóban
Örömteli találkozás, vidám beszélgetés a panzió közös társalgójában rövidke eligazítás a programokhoz. Séta a városközpontba idegenvezetővel a vár megtekintése, városnézés. Programon kívül marcipános bolt egy stáb a Kossuth kifli forgatása közben és egy esküvői menet a belvárosban. Egy helyi pincészetben a múlt eszközei idéztek emlékezetet a házigazda kiegészítő segítségével és borkóstolója hangulatot adott az esti programok kezdetéhez. Ezt követően egy frissítő zuhany a szállásadó panzióban, mert ugye illik az esti tánchoz beöltözni. Elvégre Savaria legjobb táncosai is ott voltak.:-)
A vár belső udvarán csoportunk az idegenvezetővel
Kőszeg belváros

Egy katicás marcipán torta
 
Egy esküvői menet
A múlt eszközei
Borkóstolón

A táncoló cipők ismét viszik a táncost :-)
 Ezt követően kezdődött a vacsora a protokollnak megfelelő szavak között becsúsztatva az elszenvedett kudarc keserűsége, amit reprezentációs köszöntő pálinkával öblítettünk. A vacsora ízléses terítéken, ízletes ételekkel, beszélgetésekkel folytatódott és hajnali háromig tartott, közös tánccal énekléssel, ami az éjféli tombola idején egy kis pihenőt és italt adott a tánctól kifáradók frissüléséhez. Szálláshelyre vivő út gyalogosan igen jól esett a friss időben, aminek porát hajnali zuhany mosta a fáradtnak nem mondható testről. Lefekvés után közeli hegyekből már szarvasbőgés hangjait vélték egyesek felfedezni, míg álomba nem szenderedtek Az ébredés alig három órányi alvás után a reggelihez és kávéhoz kis buszunk telte után többször is fordulva vitt a Csikar panzió svédasztalos reggelijéhez. Délig még szabadidős program keretében a templom is útba esett, ahol egy gyertya lángra gyúlt tisztelet és kegyelet végett. Egy fagylalt egy sütemény egy-egy Cappuccino és egy üdítő jól esett mindenkinek séta közben.
Gyalogosan a táblákat memorizálva nevekre asszociálva:-)
 Ebéd után elköszöntünk vendéglátóinktól és Bük irányába vettük a utat egy rövidke fürdős pihenőre, hogy hazatérve újult erővel indítsuk a kezdődő hetet. Itt a vége fuss el véle.