2014. február 6., csütörtök

Röviden

Január telítve volt olyannyira, hogy csak a jelenlétre futotta. Főtt így egy alkalommal közel 30 liternyi kocsonya a legszomszédabb szomszédasszony jóvoltából. Jutott kóstolóba minden rokonának, ismerősének így nekünk is egy jó kis vacsora. Elfogyott utána az, ami szilveszterről folyékony halmazállapotban még megmaradt. Munkatársak és párjaik a hónap utolsó hétvégéjén egy közös programért Harkára mentek házi disznótoros finomságokat fogyasztani és baráti jókedvben asztal mellett borozgatva egy kicsit beszélgetni. Néhány szabadságos napot a hónap vége Siófokra vitt rokoni kapcsolatok ápolására. Onnan az Astra vitt Pécsre fiam diplomaosztójára. Beszéltük párommal, hogy diplomaosztó után itt élő blogos ismerőssel Katicivel is találkozhatunk. Így előzetesen telefonon erre neki ígéretet közösen tettünk. Egyik lábam indult, de a másik lábam maradni akart, mert elég nehéz volt ott nem nekem velem. Találkoztunk, ám az ottani havas út és hólánc hiánya a TV toronyba való felmenetelt megakadályozta, így a szálláshelyünkön beszélgettünk párom és sógorom jelenlétében egy pohárka ital mellett. Az idő múltával Katici indulni készült közben az ég jeges darával szórta a kinti tájat és az utat így kísértük a buszmegállóhoz. Mielőtt elköszöntünk megérkezett a hólánccal felszerelt kis autó benne a vidám kis csapat és hozzátartozóim. A vasárnapi indulást délutánra halasztottuk, mert Pécs és Baranya egésze egy jégpáncéllá változott. Itthon a konditerem adta lehetőségek tovább fogyasztják az energiát és a túlsúlytól szabaduló testet.

Egy felkérésnek eleget téve

1. 9 évesen kaptam egy NDK-s H0 villanyvasút készletet anyámtól ez adta életemet meghatározó pályaválasztásom alapját. Ám nem szerettem, amikor munkaadóm a 90-es években egy 9 éves gyermek  szintjén kezelte azokat az alkalmazottait, akik ezt a hivatást választották.

2.  Vannak köveim gyermekeimtől és más gyerekétől és mostanság felnőttektől is. Szívesen gondolok rájuk. Ajándékozási ötleteim fantázia hiányosak vagyis nehezen találom azt, ami célszerű.

3. Kedvenc időtöltésem gyerekkoromban Jókai, Jack London és a Verne Népszavában megjelent képregényei majd annak könyv változatai voltak és sokáig a sakk. A sport szinte végig kíséri életem, de 2006 óta szívesen olvasok verseket, és könyveket. Utoljára Assimovtól a Mezítelen nap címűt olvastam valamikor novemberben.

4. Szeretem a csendet, amikor egyedül vagyok. A mozdonyok szellőzőinek zaját szolgálat után egy-egy erdei séta, kocogás tudja pihentetni, majd elterülve a füvön derekat pihentetve akár egy pohárka bort felhajtani. Imádom a strand termál vizét szülőhelyemen, a Keleti-főcsatornát, ahová gyerekként unokatestvéreimmel, barátaimmal gyakran kimentünk. Szeretem a vadvizeket, ahol csónakjainkkal végig mentünk, a tavakat melyben úszni, lubickolni lehet és partján az eget bámulva álmodozni lehet.

5. Szeretem a társaságot asztalnál beszélgetve közben egy nyárson szalonnát sütögetni vagy egy bográcsban pörköltöt főzni.

6. Filmet úgy szeretek nézni, hogy azt ne kelljen külön kommentelni vagy elmagyarázni.   

7. Barkácsolni, javítani az elromlottat helyrehozni ismét működőképessé tenni öröm.