2013. szeptember 28., szombat

Bodrog menti képek 2012

"pergő festékű, halszagú csónak" 
Halász csónakok a Bodrogon
Pihen a komp kikötötték


Bodrogolaszi komp átkelő
Szomjas csacsi esővizet iszik a Bodrog vize helyett
Sárospataki vár
Délutáni böngészés közben tavalyi képek nézegetésébe kezdtem egy mondat elolvasása után, amiből az első kép alá került egy idézet. 

2013. szeptember 27., péntek

Gyorsan pergő napok

Hétfőn reggel miután végeztem egy cédula volt "Etelka" vadonatúj szélvédője és az ablaktörlő között. Parkolásom jogosságát igazoló engedélyt mulasztottam látható helyre tenni. Mehettem bizonyítani, hogy van, létezik ilyen engedélyem. Így volt alkalmam gyalogosan útközben ismerősökkel egy rövidkét telefonon beszélni, hogy létről mi újságról, alapítvány intézni valókról, esedékes átutalásokról. Aktuális lett formaruhánk lecserélése arculatilag meghatározott összeállítás szerint. Így az új ruházat felvételezése is sorra került. Eddigi zöldjeinket a mákszínű kékesszürke farmeranyag váltja fel pamut zöld rövid ujjú póló és hosszú ujjú pulóverrel, amihez narancssárga láthatósági őszi átmeneti és ugyan ilyen télikabát is tartozik. Magamra öltve a raktárban a ruházatot a jelenlevők egyike tömör véleményt alkotott: "Úgy nézel ki mint, aki Sopronkőhidáról menekült":-))) Kedves ez egy társszolgálatnál dolgozótól.
Kedden délidőben rövidke kirándulásra vitt kedvünk, elhatározásunk így jutott idő még délután pihenni éjszakai szolgálat előtt aludni. Az éjszakába kétszer fordultam tehervonatokkal Sopron Rendezőből Ebenfurthra.
Szerda délelőttje alvással, pihenéssel délutánja böngészéssel és előzőnapi élmények megörökítésével telt, majd egy kis intenzív mozgás futással, kondíció karbantartással. 
Csütörtökön tolatós szolgálatba vitt a vezénylés rendszere, amibe volt technológiának, utasításnak eleget tevő munkafolyamat. Reggeli jelenetként láttam a vezetőállásról a személypályaudvaron egy intézkedési jogkörét helytelenül értelmező biztonsági őrt, aki egy utassal hadakozott. Müllendorfi ipartelepen volt néhány kocsibeállítás, beszélgetés az osztrák kollégákkal amíg a vagonok tartalmát gépekkel kirakták fotó készítési lehetőség. 
Fotók egy iparvágány mellől
Ezek is ott nyílnak
Ez is ott terem

Wulkaprodersdorfon tartózkodik és éjszakánként dolgozik a SPENO és megérkezett egy vonatnyi betonalj a hétvégi vágányzárhoz.
Pihen a SPENO

egy vonatnyi betonalj a hétvégi vágányzárhoz

Közben összeállítottuk a soproni elegyet a vonatot közlekedésre alkalmassá téve az osztrák utasítások szerint. Sopronba érkezve a tolatós járműveinek gyomrát 900 liternyi gázolajjal tankoltam tele mire szépen rám esteledett. Vacsora otthon egyedül, párom egy unokatestvérétől búcsút venni ment. :(
Pénteken egy újabb éjszaka, ahol egész hétvégére kiterjedő vágányzár veszi kezdetét ott leszek magam is az egyik mozdonyon így most délután pihenek, hogy az éjszakába topon legyek szombat reggelig.:-)
Vasárnap pihentetőnek személyvonatos hétvégi pomogyi nappali szolgálat. 
Szép hétvégét mindenkinek, aki megteheti!  

             

2013. szeptember 25., szerda

Hétköznapi kimozdulás

A szeptemberi napsütés egy kis kimozdulásra serkentett a tízórainak sikerült reggeli után mindkettőnket. Így a cseh csoda a Lővérekbe vitt. A kalandparktól gyalog indultunk a Szalamandra tóhoz, ahol a napsütésben jól esett kinyújtani derekunkat a felújított asztal mellé helyezett padokon. 
Szalamandra tó

Természetbarát forrás

"Örülök"

Még mindig érik a szeder
Felújított asztal lócákkal és esőbeálló a háttérben

"Ne ráncold a homlokod!"