2013. november 13., szerda

Kirándulás a Szalajka-völgyben és Szépasszony-völgyben egy hétvége kezdetén

Szalajka völgyi kisvasút
Hétvégi kirándulásunk a környék látnivalóit is engedte megtekinteni. A csoport együtt haladásában a koordinálás és korai sötétedés ennek némi korlátot adott. Kilenc személyes kisbusz vitt a helyszínekre, így egyéni programokra nem volt alkalom, de voltak szerencsére, olyan helyek, amit gyaloglással közelítettünk meg.
Fátyol vízesés 
Ilyen volt a Fátyol-vízesés, amit először volt szerencsém megcsodálnom. Lenyűgöző környezet mesebeli hangulattal töltött el, amit a hely magából őszi illataival érezni engedett. Néhol elülő madár ének is hallatszott.

l
A kicsinyke tavacska
A kis tó tiszta vizében kavicsok, lehullott levelek, törött ágak. Lent a mélyben keveredik a fenti ég a messzeség tiszta jelenében.

Egy ismerős béka az ablakból vidáman nézeget
A vízikerék szakaszosan átfordul, ahogy a rekesz megtelik
Tájkép valahol útban Eger felé
A Szalajka Fogadó előtt áll egy stráf szekér
Lent csendesen csordogál a patak
A fogadóban fogyasztott bőséges ebéd után tettük meg kellemes sétánkat előbb a Szalajka-völgybe, majd borkóstolóval egybekötött hangulatos látogatást a Szépasszony-völgybe és pincéibe. Este bükkszéki szállásadónk jóízű házi csirkepaprikása volt vacsorára, amit a magunkkal hozott italokkal öblítettünk hajnalig tartó beszélgetés közben. Reggel, amíg a többiek aludtak a frissen ébredő Napot üdvözöltem. Egy kis átmozgató kocogást itt-ott könnyű futással magam frissítettem a falu utcáin. :-)    

2013. november 12., kedd

2013. november 10., vasárnap

Tepertős pogácsa

Ez ép kisült

Ez pedig ehető
A tepertőt enni legjobb frissen vagy még mielőtt megavasodna ledarálva pogácsába belesütni. Igaz?

Bükkszék

Bükkszék fürdőkomplexuma
A fürdő szabadtéri képei

Községháza
A faluról, ahogy még 2010-ről képekben megmaradt
Térkép és tájékoztató

Tájékoztató jelzések
Az elmúlt tevékeny napok ezen a csodálatos vidéken egy kirándulás keretében oldódtak munkatársak és párjaik társaságában.