2013. május 9., csütörtök

Gyakorolok


... közben ilyen és ehhez hasonló gyöngyszemekre találok. Lélektani szempontból leegyszerűsödött bennem az élet.    



A Forgalmi Utasítás mely szabályai érvényesek a tolatásvezetői vizsgával rendelkező mozdonyvezetőre, a Rádió-távirányított mozdonnyal végzett tolatás alkalmával?






 


11 megjegyzés:

  1. Megértetted Tibor? Önmagadnak engedélyt, jelzést nem adhatsz, önmagadat nem értesítheted, nem hatalmazhatod fel és nem utasíthatod!!!

    Húúú! Bírod még?? :))

    VálaszTörlés
  2. :-) 26 éve vezetek úgyhogy nem panaszkodom. Saját választásom.
    "Boldogok a lelki szegények, mert ..."
    Egyre boldogabbnak érzem magam főleg, amikor elérem a kitűzött szintet.:-)

    VálaszTörlés
  3. Azok a "Rádió-távirányított" mozdonyok, amikre ezeket a paragrafus érvényű szabályokat megalkották vajon egyszer is beszerzik-e?
    Ismereteim szerint egy van az országban.
    Úgyhogy elismerésem a szabályalkotóknak.
    Ja, azt már elismerték.

    VálaszTörlés
  4. :))))) szegény mozdonyvezetők. :-D

    VálaszTörlés
  5. Jézus! Már a bevezetőt se értettem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözlöm!:-)
      Ezen egy cseppet sem csodálkozom.
      Lényeg, hogy a mozdonyvezetők és most mozdonyvezetőnek készülők sikeres vizsgát tegyenek az OKTATÁSI SEGÉDLET alapján. Köztük leendő első mozdonyvezető Úrhölgyeink is (vagy csak motorvonat vezetők? még képlékeny). Júniustól egy új, módosított tartalommal megtöltött Forgalmi Utasítás lép hatályba.

      Törlés
    2. A sok kérdés persze kizárólag elvi. Mi hát a teendő? Lehet egy roppant egyszerű válasz. Elolvasni azokat az Utasításokat és a belőlük szerkesztett kérdéseket. A világ sokkal gyorsabban fejlődik az embernél és az ember fejlődése (szerintem) nem a több, hanem a minőség felé kellene haladjon. Így alkalmazkodom, egyensúlyozom, hogy életben maradjak a munka világában és a bennem lévő embert se kelljen szégyellnem.
      Amiért mégis háborgok az alkalmazott nyelvezet. Maguk a szerzők valószínűleg szerkesztőként mindent megértenek. Mit gondolnak azokról akiknek ebben a formában összeállították?

      Törlés
  6. "Elegytovábbítási utasításban a mozdonyvezetőre valamint a tolatás végrehajtására vonatkozó szabályok érvényesek,"
    Te Tibor! Miféle elegyet továbbítasz Te, hogy így büntetnek? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)
      Gábor! Az F20 Elegytovábbítási utasítás szerencsére itt kakukktojásként szerepel és nem képezi az elsajátítani való ismereteinket.

      Szálltunk amúgy farönköt, gyalulatlan fát, gerendafát, fűrész árut, gyalult fát, épületfát, tűzifát szóval mindenféle fát, gázt, gázolajat, benzint, csöveket, autó alkatrészeket, kész autókat, zúzott követ, kavicsot, konténereket ami elegyet képezhet.

      A tuskókkal nem tudom pontosan mi történik, mert olyan fuvarlevelet még nem láttam, amin tuskó fának nevezték az elegy nevét. Viszont van ismerősöm, aki az erdőre jár tuskózni. Nekem most ehhez nem kell az erdőre kimennem.
      Elég a teszt és az OKTATÁSI SEGÉDLET olvasása, hogy tuskókra gondoljak.:-)

      Törlés