2013. május 5., vasárnap

Osztálytársak találkozója

Hajdúnánáson egykori általános iskolás osztálytársakkal jöttünk össze egy csodálatos délutánra. Vendéglátónk és a találkozó szervezője Ági, aki mindent megtett kis csapatával, hogy kellemes legyen találkozónk. Az élet szinte mindenkinél hozott változást mind magán mind a munkavilágában. A megjelentek felismerése a többségnél elsőre ment kézfogás, ölelés, szimpátia. Markáns arcok, bájos hölgyek az élet minden területén ténykedő egyéniségek mutatták be az elmúlt hét év történéseit. Szebbnél szebb emlékek jöttek közben vissza, amik az egykori úttörő múltat egy zánkai táborozást, a kézilabdás csapatot, a hajómodellező klubéletet és a mezei futóversenyeket megelőző felkészülés néhány pillanatát elevenítették fel. Néhány gondolattal így előhoztuk kedves tanítóinkat, tanárainkat. Hasznos és értékes nevelőmunkájuk emberré formáló tevékenységük, amit most jó szívvel élünk meg és mára értékesnek tudhatunk. 
Összeálltunk egy közös képhez



3 megjegyzés:

  1. Ilyen sokan eljöttek? Ez szuper!
    Mi 12-en voltunk az osztályunkban, ballagásunk után két évvel megszűnt a faluban az iskola, soha nem volt találkozónk.
    Érdekes, hogy ha régi osztálytársakkal találkozom, néhány rutin kérdése-válaszon kívül nem igazán tudunk miről beszélgetni. A találkozó azért más, mert ott előjönnek a régi emlékek és abból már ki tudnak bontakozni jó kis beszélgetések.

    VálaszTörlés
  2. Szép napot Katici!
    Annak idején 36-an voltunk. Itt a képről van aki, lemaradt, mert csak később érkezett. Beszélgetni valónk az volt bőven.:-)
    Sinka Gyuri bácsi volt osztályfőnökünk nagy közösség kovácsoló volt. Sajnos tavaly Ő is eltávozott.:( Kitartásban és teljes odaadásban példamutató életet élt.
    Ez egy januárban jött gondolat után szerveződött találkozó volt.

    VálaszTörlés
  3. Az ilyen találkozók mindig emlékek sokaságát előhozó jó hangulatban telik. :)

    VálaszTörlés