2013. szeptember 21., szombat

Szeptember közepén túl


A hét napjait a naptáron követem és visszanéztem az előző évet, amikor is szeptember közepén ép Kemencén telt blogos barátok "katici", "pipulka" és "ozser" társaságában kirándulással, túrázással teltek.


Ez évben a blogos baráti kör személyes ismerősei Bajánsenyén gyarapodtak "hajnalfürdő" és "viccelek" személyével.
Vezénylés rendszerében idén szeptember első hétvégéjét kértem és kaptam meg szabadnak így az ezt követő hétvégék szolgálattal lettek betöltve. Ezt dobta a gép. :-) Elhiszem, mert hívő ember vagyok és olvasni is tudok a vezénylési grafikonban. Így most az van, hogy a keddek és a szerdák lettek a pihenőnapok. Vasárnap így láthattam zöld embereket, akiket Marsról érkezőnek nézhet a hírhajhász zsurnaliszta. De nem gondolhat ilyet a mozdonyvezető, aki leeresztett áramszedővel történő kihaladásra kap rendelkezést a felső vezeték tartóoszlopainak festése miatt.
 A hétfőt regenerálódással akartam tölteni egy kis lazítással, semmit tevéssel, de a hétvégi hírek kommentezői között voltak, akik provokatívan pálcát akartak törni a mozdonyvezetők felett. Baleset nem történt, mert megállt mind a két vonat. Így az F jelű UTASÍTÁS fellapozásával elkezdtem a lehetséges szituációkat elemezni az F. 2. FORGALMI UTASÍTÁS alapján. Eltelt a délután irány az éjszakai ég alá jelzőt figyelni vagy a felhők mögül előbukkanó csillagokat lesni a visszatérő vadlúd csapat hangját észre venni. A keddi nap délelőttje egy kis fogászati rekonstrukcióra, majd véradásra üres zsebekkel vitt míg a délután pihentetett. Szerda reggel lett kirándulásra kedvünk. Délelőtt hegyet-völgyet erdőt, Ciklámen tanösvényt kis patakot, kilátót, TV tornyot láttató együtt kimozdulás, amin párom jókedvét kísértem derűsen. Csütörtök reggeltől vissza a mókuskerékbe, hogy lehessen kérni erőt a minden napihoz, szabadságot szürethez, időt az Adventhez, szeretetet nem csak Karácsonyra, de év közben is időnként a teli Holdra felnézve egy kicsit tudjunk boldognak lenni.       

2013. szeptember 18., szerda

Ez is létinimum

Komment nélkül

Több évtized telt el, hogy sorkatonai szolgálatomat töltöttem. Akkor egy parancsnok valami ilyet mondott:

"Itt az embereket nem csak a fegyverek használatára kell megtanítani, hanem a civilizált élet minimumára is."




Fényeket ívelt

Fényeket ívelt
az égen lenyugvó Nap.
Szivárványt láttat.