2013. december 5., csütörtök

Kontrasztok

Kelet Magyarországra kísértem páromat kórházi beteglátogatásra, ahol édesanyját kezelik gerincének sérülése miatt. Októberi ottlétünkkor nem engedték meg, hogy a villanyvezeték irányába nyúló ágakat lemetszem, így mostanra úgy gondolták, hogy a leveleit már lehullató fát tövestől kivágják. A javakorabeli emberek tették, amit kigondoltak ám előrelátásukat és erejüket a fizika törvényei felülmúlták. Így a kidőlő fa tehetetlenségi súlyától az alatta állót a földhöz nyomta, neki derék és gerinctáji fájdalmakat okoztak. A több mázsás törzs alól kiszabadulva még néhány nap eltelt mire a faluba heti egy alkalommal rendelő orvoshoz ment fájdalmával. Beutaló, röntgen, kórházi kezelés lett a végeredmény.
Kórház Nyíregyháza
Tőből kivágták
   
Autóbuszra várakozók

2013. december 4., szerda

Kontrasztok




 November végén bécsi ismerősökhöz vitt a vonat páromat kísérni, hogy az ottani bolhapiacon is nézelődve legyen. Programot csak a hölgyeknek jelentett, mert ez valahogy akkor nekünk férfiaknak inkább puncsozáshoz adott időt, alkalmat és kedvet. Így néhány puncs után a gyerekek szintjén voltunk.:-)
Ide is becsöppentünk néhány percig
 Tréfát félretéve van munkám és teszem azt, amit a fordulószolgálat által a vezénylésben meghatároznak. Munkatörvénykönyve és a Kollektív Szerződés a munkáltató elvárásait konkretizálja. Érdekképviseletünket az elődök lehetőségeik szerint ellátták a munka világában képviseltek mint munkavállalót. Érvényre juttatták kéréseinket, ha kellett követeléseinket. Most a megváltozott jogszabályi környezetben lehetőségeink megváltoztak, így ezeken belül kell megmaradni alkalmazottként élni. Lehetőleg az érzékeny pontok kiélezése nélkül, mint a nők munkába állása vasúti jármű vezetőként. A félreértések elkerülése érdekében nem akarjuk őket kirekeszteni. Ám szeretnénk, hogy legyen lehetőségük az őket is megillető szociális helyiségekhez szolgálatmegszakításos forduló esetén. Az adott szolgálati helyekhez közeli külön pihenőhelyiség, öltöző, mosdó, wc a xxi. század követelményeinek megfelelő kulturált színvonalon. Van rá lehetőség, tudom, láttam.        
Egy modern állomás üresen álló helyiségekkel
Nyíregyháza vasútállomása

Nyíregyházi kisvasút 

Vecsés vasútállomása egy IC vonatból
Tudom, hogy vannak más lepukkant vasúti ingatlanok, amiket évtizedek óta enyészni hagy a vasút ingatlanga(rá)zdálkodása