2013. május 24., péntek

Képek az életemből

Szerdán párom vacsora után ezt kínálta munkába indulás előtt ...

... az éjszaka munkával telt és a reggeli vonatról kelni láttam a napot ...

... várakozás közben olvasgattam ...

... kezdett világosodni mire ismét elindultam ...

... Éva lakótelepét így láttam ...

... a kihúzó vágányairól így ragyogta be a tegnapi felkelő Nap a Dalos-hegyet.

2013. május 23., csütörtök

Hétfő délután

... hegyet zöldjeivel lélegeztető erdőbe vittek lábaim. Futni még mindig jólesik, ahogy jó érezni a mozgás örömét miközben felfelé haladok. Dalos-hegyi szánkópályán most zöldül a fű. Rajta még nyit a pipitér. A TV toronyhoz egy kitaposott ösvényen már nem futok csak tempósan felfelé kaptatok. Hallom az erdő délutáni madárénekét. Ég és föld között, az éterből szél súg fülembe. Valami távoli vasárnapi hangulatot. Türkiz zöldeskék színben hátam mögött a Fertő vizén a délutáni megcsillanó Nap. Vegyes virágillat édes illatait érzem, ahogy a Károly kilátó irányába haladok. Négyen jönnek szembe és idegen nyelven beszélnek. Ruházatuk rendezett ám külsejük megviselt. Ázsiai arckarakter, csillogó tiszta fekete szemek szemembe néznek. Beszél hozzám a száj, melyben hiányos a fogazat, de nem értem a nyelvet. Csak a "Wien" szóból következtettem, hogy Bécs lenne úti céljuk. Mutatom az irányt, ami kilátástalanságukon túl a kilátás felé vihet, de azt nem látni, mert haladásuk irányával ép ellentétes. A migráció keresi határainkon a jobb lehetőséget. Kapok érte egy meghajlást és hálás tekintetet.
Mégis ki vezeti őket eddig?       

2013. május 22., szerda

Pünkösd után

... királyi palástok helyett, szolgálati formaruha sárga láthatósági öltözetében indítják a napot.
Jelentkezési idő 05:30 a 36613 számú szerelvény vonat TALENT-jeivel irány Deutschkreutz, ott szétakadunk. Onnan 7611 személyvonat továbbítása az osztrák személyzetváltó állomásig. Wulkaprodersdofon váltás után fotózgatok míg várakozok a tolatósra, melyet előfogatolt egy TAURUS. Néhány szó a helyiekkel egy kávé mellett. Érkezik a vonat. Váltás után 85871 gépmenet Sopron Rendezőbe, ahol gépet cserélek. A rendezőben 45336 tehervonat előkészítése, fékpróbája közben érkezik egy vonatnyi fa. 45336 számú vonattovábbítása Ebenfurthra. Egy rövidke 20 perces munkaközi szünet egészségügyi szükségletekkel, majd egy gépi őrlésű kávé. 41143 TRAXX mozdonyának üzembe helyezése, vonat levegős rendszerének feltöltése majd a vonat fékpróbája. Rádión bejelentkezés, a vonatindulásra kész jelentés megtétele Ebenfurthon az osztrák forgalmi szolgált részére. A kijárati jelzőn megjelenik a indulásra felhatalmazó jelzési parancs. Baumgartenig egy húzással jut a vonat, ahol közel két órát kell várakozni, mert Sopron Rendezőben gyomirtóznak. Készítettem néhány képet várakozás közben ennek a napnak egy nagyobb szürkeségéről, na és apró szépségeiről.

Engedélyre várakozó TRAXX

Sopron látképe Baumgartenből

Szemből a szürkeség

Reggeli rózsa Wulkaprdersdorfon

Rönkfák ezer tonnái vonaton bentről

Ez a levendula is Wulkában virágzik
     

2013. május 20., hétfő

Pünkösd ...

... alkalmából örülök a díjnak, ennek tudatában még tisztább a szívem. Itt is köszönöm a kedvességet, hogy blogos társaim írásait olvashatom és ők viszont olvasnak csak úgy mint párom, aki kezd így is elfogadni.:-)

bestblogdíj_1.png
1. említsd meg, kitől kaptad a díjat A díjat reszegszamar küldte. Nagyvonalú és megbocsátó szeretetét hálásan köszönöm!:-)
2. sorolj fel 4 blogot (200-nál kevesebb olvasóval, akiknek továbbküldöd) Ezt csak gondolom, mert ugye a statisztikáját nem ismerem.
3. hagyj egy-egy kommentet a kiválasztott blogokon a díjazásról.
 stali, mert meglátásai, élettapasztalatai írásaiból tetszenek.
 Anemone silvestris, mert maradandót alkotott.
 Éva blogja, mert érzékelteti a jót és szépet.
 Orsi, mert szerintem ő is előnyére változik. :-) 
 
 

2013. május 19., vasárnap

Móser Zoltán Névviseletek című könyve alapján (Szeged / Tápé)

Mi van ma, mi van ma?
Piros pünkösd napja!
Holnap lesz, holnap lesz
A második napja.
András bokrétás,
Felesége jó táncos
Az ura selyemszál,
Jómaga aranyszál.
Jól meghúzd, jól meghúzd
A lovadnak száját,
Ne tipödje, ne tapodja
A pünkösdi rózsát.
A pünkösdi rózsa
Kihajlott az útra,
Szedje föl a királyné
Kösse koszorúba...
Ugorjatok lányok,
Ha leányok vagytok.
Hadd csörögjön, hadd pörögjön
Sári sarkantyútok.