2014. január 11., szombat

Események

Még decemberben történt, hogy egy tolatási mozgás végrehajtása közben felvágtam egy váltót. Ebben 100% hogy benne voltam. Mulasztottam figyelemben, vétettem a Munkatörvénykönyve 52.§. (1) c) pontja ellen. Nincs nevethetnékem tőle.
Január 7-én néhány fiatal a sínekre helyezett valamit, de egy józanabb gondolatuk is lehetett miközben folyamatos Figyelj! jelzést adtam, mert odaérkezésem és a megállásom előtt még azt onnan le is szedték. 21 óra 50 perckor az átjáró előtt, ahol az alakokat láttam a vonattal megálltam. A Schmauzer környékén lévő szemtanúk az Egyetem Kollégiuma irányába mutattak, hogy oda mentek a vágánytól elfutó alakok. Jelentési kötelezettségemnek eleget tettem a Rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosítottam, utasokat a hangosbemondón tájékoztattam. 30 perc elteltével a hatósági adatfelvétel és helyszínelés megtörtént,  menetirányítói engedéllyel vonatot a célállomásig továbbítottam.
Az első esemény miatt van egy nyilvántartásba vett figyelmeztetésem a másodikat még vizsgálják.

És valami jó is történt! Mostantól egy saját Astrát vezethetek. Természetesen Etelka a narancs színű cseh csoda nekem mint működni képes gépcsoda megmarad.:-)