2013. október 19., szombat

Ismét itthon

Az idő járt és hozott esőket szülők és rokonok látogatásához főzögetős, beszélgetős alkalmakat. Meg volt a szüret képek nélkül. A lugas alá adott a technika időnként stabil jeleket, ahol viszont esett. Bent sütés, főzés, vendéglátás, ücsörgés, beszélgetés végtelen és ismétlődő történetekkel. Amikor volt egy kis jobb idő lehetett diót szedegetni, csatornát tisztítani, faágat vagdosni, tetőt igazgatni. Egy este rajzokat készített mellettem egy kicsi lány.
Szép zoknijának motívumait becsben tartja

Ez a mű egyike, ami ottlétünk alatt született

Érdekessé tett egy napot a faluba érkező nepper, akit elmondása szerint egy bajai megbízó küldött.
Beszélgetésbe először valamely véletlen okból velem kezdett. Rövid elbeszélése vágásérett fákról szólt egy meghatározott területen. Mi van?! A terület nekem nincs birtokomban.
Ezek után Keletről, Nyugatra hétvégi pihenőre.

Tokaji hegy látképe


Tokaj és néhány pincéje

2013. október 16., szerda

2013. október 13., vasárnap

Kettős szivárvány

Késő délutánba vitte Etelka utasait és szeretettel sütötteket az útra. A megújult kerekek ismert és rég járt utakon az űrből küldött jelek támogatásával vezették a lelket egy testben a volán mögött. Eső áztatta ott a nyugati tájat, ahol a távolban kettőződve ívelő párhuzamosai tűntek fel szivárványoknak déli irányból.
Dupla szivárvány
Idén is látott fürdőhelyeinek szép időkben töltött forró pillanatait hozták elő a gondolatok, hol az ember kicsikét barátokkal pihenhetett, beszélgetett jó ízűen többeknél ehetett egyszer maga is többeknek főzhetett. Szép ívekben a színek alatt élnek, vannak emberek. Mennyire szép színek! Vacsora időben fogadó hangulatos csapat üdvözlő itallal fogadta az érkezőket, akik többsége hazai pályákon érzékeli múló időket. Jelenünk változásai a szebbik nem e csapathoz kerülése. Kérdések megfogalmazódva, de a jövőt ott nem kutatták inkább az együtt töltött idő pillanatait élvezték énekkel, tánccal együtt párokban derűsen hajnalig, míg a kedvek bírták.

Háló kisgyerekeseknek
Rövid pihenő után frissítő kávé és bőséges reggeli egy délelőtti séta és tóban való fürdőzés frissített testet, feltöltött lelket.
Egy kis séta

Pihent az ember és párja úszkált halacskákkal a tó vizében nőttek virágok annak rózsái jó kedélyét fokozták, partján fürdött a Napban.
A tó vizének rózsái

Virágok a vízben nőnek