2013. október 2., szerda

Téli felkészülés autónál és háznál

Péntek éjszakai szolgálat után hétvégére az estéket szabadnak hagyta a vezénylés rendszere. Így szombat otthoni pihenéssel, illetve télire való felkészülés jegyében és feladatok gondolatban történő tervezésével telt. A pincében lévő téli gumik előkészítése esedékessé lett a hőmérséklet csökkenése, az ausztriai közlekedési előírások és a biztonság érdekében is. A felniken jelentkező rozsdafoltok látványa megmutatta, hogy azok bizony csiszolására, festésére szorulnak. Ehhez bizony a gumikat le kell szerelni, ami szakműhelyt igényel és   oda is be kell jelentkezni. A ház külső szigeteléséhez az előző hetekben az alagsorban tárolták a  szigetelőanyagot, aminek egy része ott lett kicsomagolva, méretre vágva és került a ház külső homlokzatára.
  
Íme az eredmény
 
A szomszédok is kedvet kaptak
Ebben a hónapban elkészülnek

            

4 megjegyzés:

  1. Én pár éve, épp egy ilyen ablakcserés-külső szigetelést "úsztam" meg mikor elköltöztem a panelből. Persze pályázati pénzből (is) ment, ám emellett akkora kölcsönt lőcsöltek a lakókra, hogy ihaj.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eszter!
    Ablakot mi nem cseréltünk azt nem tudtuk bevállalni. Sajnos a kamatok megtudják emelni egy ilyen beruházás költségeit.
    Mondjuk a családi háznál mindent egyedül a tulajdonosnak kell állni és bizony ahhoz előtte kell szépen a rávalót összerakni, de ha ez nem megy akkor ott is jön a kamatos hitel.

    VálaszTörlés