2014. február 20., csütörtök

Éjszakai bagoly ...

... nappalait otthon alussza. Mindig történik valami, ami az egy hónapos előrevezénylést átrajzolja. Ugye ez egyszerre átírhatja a tervezett családi programokat is, amit ugye a gyereknek meg kell érteni. Nem sikerül ezt sokszor megmagyarázni így anya és a gyerek vagy gyerekek együtt okolják apát, hogy ennyit sem tud elintézni. Ez a február eddig tipikusan erről szólt. Igaz a gondoskodást igénylő időszakból gyermekeim már kinőttek. Így kisgyermekes munkatársaival ezért is igyekszik az ember toleránsnak lenni. Ám ez a törvények alkotóit nem hatják meg. A heti pihenő nap az maradjon meg pihenő napnak még ha az nem is hétvégére esik. Negyvennyolcból mindenkinek negyvennyolc jár.         

5 megjegyzés:

  1. Jár. És mit teszel/tehetsz, hogy meg is kapd? A környezet megértése sokat segíthetne, hogy küzdeni tudj érte/magatokért.

    VálaszTörlés
  2. Elméletileg vaskalapossággal ma is megkapható, de annak nyilvánvaló retorziói következnének, így születnek kompromisszumok saját jól felfogott érdekből is.
    MT-ről beszélgetve asszociál az ember és olvas más blogot egész más tartalommal és mára természetrajza is van neki mármint a "mobbing"-nak.

    VálaszTörlés
  3. Hát sok munkahelyen ez megy ám.
    A okolás ellen tudok egy megoldást. :-) Anyának és gyereknek keress a magadéhoz hasonló munkahelyet, tán akkor majd megértik, hogy nem tőled függ elsősorban a dolog. Manapság hamar repítik az embert, ha sokat ugrál.
    Okolni könnyű, megértőnek lenni már sokkal nehezebb. Ahogy Libus is írta, ez pedig sokat segíthetne rajtatok.

    VálaszTörlés
  4. Drága Tibor, nagyon remélem, hogy "csak" a munka,meg esetleg a bölcsőfaragás vont el innen.
    Nagy szeretettel kívánunk jó egészséget!

    VálaszTörlés
  5. Hé! Hol vagy? Mi itt várunk!

    VálaszTörlés