2013. augusztus 1., csütörtök

Hernád menti képek

Hernádcéce gyalogátkelőhelye
Otthoni routerünk megadta magát így lassabban és rövidebben tudom közzétenni vízi élményeimet. Ez a gyaloghíd ad összeköttetést a túlsó parttal. Ott most nagyüzemi fakitermelés folyik a gát mentén. Programozott helye egy védműpróbának és árvízi bemutatónak a következő áradásoknál Katasztrófavédőink előjegyzésbe vehetik védekezési terveikben a jobb part településeit.


Egy szép porta Hernádcécén
Jó az ilyen szépen felújított fogadóba betérni, vendégnek lenni. Az épület mögött egy kis vendéglő van, ahol kulturált étkezési lehetőség biztosított.


Gibárti hullámtörők
 http://www.muemlekem.hu/muemlek?id=11428

Gibárti duzzasztómű videofelügyelettel

Néhol csak így tudtunk haladni

Kormányzási hiba és egy rejtőzködő vízalatti fatörzs
Második napra mindegyikőnk megismerte a vízbefordulás lehetőségét. Gyors és erős a víz szinte mindenütt. Illik tisztelni! Egyik hajónkat rendesen megropogtatta, de úti célunk végéig még hajózni lehetett vele.

Főzőcske Perén

Perei kemping és szállóhely. Itt is tábort építettünk. Nagyon kulturált hely, ahova a miskolci jógások is kijárnak. Mi végeztünk itt néhány jógás gyakorlatot reggel, amit a tulaj távolról figyelt. Mint megtudtam ő maga is aktív jógás, aki napi szinten űzi ezt a sportot így 70 évesen. 

4 megjegyzés:

  1. Olyan természetközeli, egyszerű, tiszta képek és élmények. Nagyon tetszenek! Szeretem más nyári pillanatait nézegetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerűek, mint minden, amit a természet alkot. A képet és élményt azt most a Hernád vidéke adta.
      Ahogy magam is szeretek nézegetni másnál.

      Törlés
  2. Tényleg nagy kár lett volna kihagyni.
    Azt adta? Vagy többet is?
    Örülök az örömödnek, ami tisztább, mint a víz, amibe befordultatok.

    VálaszTörlés
  3. A vízminőség mára egész tűrhető. Egy vízügyi szakemberrel voltam egy hajóba, aki szerint az utóbbi 30 évben sokat javult a vízminőség, annak ellenére, hogy Kassa szennyvize a folyóba ömlik.

    VálaszTörlés